Toggle Menu
  1. Home/
  2. Entertainment/

Un copil cu sindromul Down si-a vizitat fratele militar!! Reactia lui insa este una emotionanta!!

  1. Home/
  2. Entertainment/

De multe ori viata este extrem de grea si nu judeca asa cum ar trebui totul si da unele chinuri groaznice unor copii care nu au nici o vina! Insa trebuie sa mearga mai departe si sa se bucure de tot ce pot.

ReclamaSpre exemplu in clipul postat mai sus putem vedea un copil cu sindomul Down care isi viziteaza fratele mai mare care este militar. Acesta a fost intamoinat de doi militari care i-au facut turul castelului si i-au prezentat tot ce este prin jur. Insa cand acesta isi intalneste fratele are o reactie extrem de emotionanta si de sincera!

Ce este sindromul Down?
Sindromul Down este o afecţiune genetică, nu o boală. Aceasta înseamnă că persoanele diagnosticate cu sindrom Down prezintă o modificare cromozomială, apărută în timpul concepţiei, prezenta întreaga viaţă, ce nu poate fi vindecată. Disfuncţia cromozomială în cazul sindromului Down se manifesta prin prezența suplimentară a unei părţi sau a întregului cromozom 21. Mai exact, o persoană cu sindrom Down are „de două ori” cromozomul 21, având în total un număr de 47 de cromozomi, faţă de 46, cât este considerat normal. Se estimează că în România sunt diagnosticate aproximativ 30.000 persoane cu acest sindrom.

Există trei tipuri de sindrom Down, în funcţie de aspectul cromozomului 21: trisomia 21, mozaicism (în 2% din cazuri) şi translocaţie (4% din cazuri).

ReclamaCauzele apariției sindromului Down
Cauzele sunt de natură genetică şi nu ne sunt cunoscute deocamdată, deşi cercetările genetice evoluează permanent. Anomalia cromozomială se produce în momentul concepţiei, atunci când diviziunea celulară nu are loc în mod corect, fără a implica vina vreunui părinte. Din acest motiv, nu există metode de prevenire a concepţiei unui bebeluş cu Down. De asemenea, trebuie să ştii că sindromul Down nu este ereditar, deşi în 1% din cazurile de sindrom Down prin translocaţie s-a observat că există o componentă ereditară.

Sindromul Down – Situaţii de risc pentru apariția sa
În cazul în care părinţii sunt diagnosticaţi ca fiind purtători ai cromozomului 21 cu translocaţie, riscul naşterii unui copil afectat creşte. În general, un cuplu care are deja un copil cu Down are șanse de 1 % să dea naştere unui alt copil cu același sindrom.

Vârsta înaintată a mamei este şi ea un factor de risc, șansele de a avea un copil cu sindromul Down fiind de 1 la 30 la vârsta de 45 de ani.

Sindromul Down – Teste înainte de concepţie
Dacă unul dintre părinţi are în familie o persoană diagnosticată cu sindromul Down, testarea genetică prenatală se va face în mod obligatoriu.

Loading...

haitham