Toggle Menu

LCK suspectă într-un nou dosar. Declarații la ieșirea de la Parchetul General

  1. Home/
  2. Stiri/

Fostul procuror-șef DNA Laura Codruța Kovesi a declarat joi, la ieșirea de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, că în timp ce studia dosarul în care urmărită penal, i-a fost adus la cunoștință faptul că este învinuită într-un nou dosar pentru constituirea de grup infracțional organizat.

ReclamaKovesi a spus că a venit la SIIJ să consulte documentele în baza cărora este acuzată în primul dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă și când a vrut să plece, în birou au intrat „vreo 10 avocați” care i-au adus la cunoștință că este învinuită în alt dosar.

„Le-am spus că nu am fost citată”, a zis ea.

„Am ramas in birou, mi s-a adus la cunostinta o invinuire, ca as fi coordonat grup organizat in DNA cu procurori trimisi in judecata. Mi-a fost predat un proces verbal care nu este semnat de procuror”, a adaugat Kovesi.

ReclamaDupă 5 ore de audieri, Kovesi spune că totul ar fi o „înscenare” pentru a-i bloca câștigarea funcției de șef al Parchetului European.

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie a pus-o sub urmărire penală pe Laura Codruţa Kovesi într-un al doilea dosar penal, potrivit unor surse judiciare citate de Antena 3.

Fosta şefă a DNA este suspectă de complicitate la represiune nedreaptă, sub forma participaţiei improprii, şi grup infracţional organizat, în dosarul în care sunt urmăriţi penal şi foştii procurori DNA Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Ea spune că i s-au încălcat drepturile și nu s-au respectat procedurile.

În primul dosar, deschis ca urmare a plângerii făcute de Sebastian Ghiță, Laura Codruța Kovesi este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

„Sunt foarte mândră de activitatea mea la DNA. Nu mi-e rușine de nimic, întotdeauna am respectat legea”, a spus joi, la ieșirea de la audieri, Laura Codruța Kovesi, care a subliniat, de altfel, că este și motivul pentru care este apreciată și pe plan european.

Fosta șefă DNA spune că nu este singura țintă și că sunt și alți procurori cărora li s-au făcut plângeri penale.

Laura Codruța Kovesi a stat de vorbă aproape 20 de minute cu jurnaliștii, iar la plecare a fost ovaționată de un grup de persoane care se strânseseră în fața Secției speciale pentru magistrați.

Loading...

admin