Toggle Menu

Rugăciunea mamei nu are egal pe lumea asta. Dragostea de mama este cel mai puternic și mai frumos sentiment de pe pământ

  1. Home/
  2. Entertainment/

Femeile au crescut copiii în respect față de Biserică, în frică de Dumnezeu, indiferent de epocă, de conducere, de ideologii. Femeile, prin abnegaţia lor, prin grija lor faţă de prunci şi faţă de viitorul familiilor lor, i-au înfrânt şi pe Stalin, şi pe Dej, şi pe Ceauşescu…

Dictatorii conjuncturali vor să distrugă în câţiva ani ceea ce un popor a întemeiat în două milenii. Toate furtunile trec. Lasă răni, dar trec. De asta trebuie să fie convins omul, românul, că dreptatea este, în final, de partea celor înţelepţi şi a celor răbdători. Lecţia răbdării mamelor române ar trebui să fie o lecţie pentru toată lumea, fie politician, fie intelectual, fie truditor obişnuit.

Mama îl face pe prunc om, ea îi arată calea, ea i-l relevă pe Dumnezeu. Familia frumoasă, închegată, înţeleaptă în comportament, este cea care dă schimbul de mîine pentru orice societate.

Rugăciunea mamei pentru pruncii ei este mai puternică şi mai ascultată decît chiar rugăciunea preotului. La un părinte tot venea o femeie să plătească pentru ca să i se întoarcă băiatul plecat de acasă, pierdut în lume… I-a zis părintele: “Mă, ai plătit la biserici de-l poţi cîntări în bani…! Mai bine roagă-te pentru el, şi o să se întoarcă. Rugăciunea mamei nu are egal pe lumea asta”.

Părintele Iustin Pârvu, Daruri duhovnicești, Ed. Eikon, Cluj-Napoca, 2011

Dragostea de mama nu numai ca este cel mai puternic sentiment din lume, dar nici nu poate fi inlocuita cu nimic. Din pacate, multi dintre noi realizam acest lucru mult prea tarziu, cand poate ca nici nu ne mai putem bucura de prezenta fiintei care ne-a oferit viata.

Iubirea pe care o ofera o mama copiilor ei nu poate fi tradusa in cuvinte, ci in fapte de zi cu zi. Iata 7 dovezi ca nimic nu poate inlocui acest sentiment!

1. Desi copiii o fac sa planga si sa sufere, o mama nu ii va uri niciodata si nici nu va putea sa stea suparata pe ei prea mult timp.

Acest sentiment de iubire este mai presus de o mama. Oricat de multe greseli ar face un copil, mama lui nu ii va purta pica si nici nu se va razbuna pe el. Dragostea de mama este de nepretuit pe pamant.

Din momentul in care copilul apare pe lume, o mama va face sacrificii in fiecare zi. Unele mai mici, altele mai mari, cert este ca viata ei se schimba complet. De la ultima felie de prajitura la care renunta in favoarea copilului pana la gasirea unui loc de munca mai bun, ea va face mereu compromisuri.

3. Teama este o stare prezenta mereu in suflet.

Chiar si cele mai curajoase mame se tem in anumite momente pentru copilul lor. Instictul de a-l proteja va fi mereu activ in inima lor, asa ca este insotit inevitabil si de teama ca nu vor putea sa faca nimic pentru el.

4. O mama isi iubeste copilul asa cum este.

Chiar daca uneori pare ca o mama are multe pretentii de la copilul ei, totusi il iubeste asa cum este si nu il va lasa in voia sortii atat timp cat va putea sa faca ceva pentru el.

 

5. Suferinta copilului este cel mai rau lucru de pe pamant.

Nimic nu o doare mai mult pe o mama decat suferinta copilului ei, fie ea fizica ori emotionala. Fiecare lacrima de-a lui este ca un cutit intors in inima. Un motiv suficient de bun pentru ca nimeni sa nu se indoiasca de dragostea de mama.

6. O mama este in stare sa isi dea si viata pentru copiii ei.

Viata copilului este mai presus de orice pentru o mama, asa ca este dispusa sa moara ea in locul lui. Nu putine au fost cazurile cand femeile si-au protejat copiii si s-au pus in locul lor atunci cand situatia a impus-o.

7. O mama nu regreta nimic din ceea ce face pentru copilul ei.

Indiferent de cate sacrificii face pentru ca viata copilului ei sa fie mai frumoasa, o mama nu va regreta niciodata ca a renuntat la atat de multe lucruri pentru el. Ea se simte implinita prin tot ceea ce reuseste el in viata.

Dragostea de mama este cel mai puternic si mai frumos sentiment de pe pamant, unul care nu are nevoie de prea multe cuvinte ori dovezi. Tu cate sacrificii faci pentru copilul tau?

Loading...

omar haitham