Toggle Menu

În ce investește Ion Țiriac, cel mai bogat român, 300 de milioane de euro! Nimeni nu a mai făcut așa ceva în istoria României!

  1. Home/
  2. Noutati/

Ion Ţiriac, cel mai bogat român, a luat decizia de a crea ceva unic în România, demarând deja proiectul în acest sens.

ReclamaEl are intenţia de a de a construi o Universitate cu un uriaş campus care să-i poarte numele, la marginea Capitalei.

Sursa foto: Adevărul

„Noi plănuim treaba asta de zeci de ani. În ultimii ani am primit şi promisiuni de la Guvern, Parlament şi Senat că vor scoate o lege prin care o fundaţie care investeşte într-un bun public o sută de milioane să nu mai plătească taxe. Exact ca în Statele Unite“, a explicat Ion Ţiriac, care plănuieşte să construiască campusul universitar în Otopeni, pe un teren de aproape 35 de hectare.

Pe lângă universitate, campusul va include spaţii de cazare cu 4.500 de camere, un amfiteatru cu patru mii de locuri, stadion de rugby şi de fotbal, pistă de atletism, piscină olimpică şi o academie de tenis.„Este o treabă foarte ambiţioasă. Vrem să începem din primul an cu 2.000 de studenţi. Asta însemnă că la sfârşitul anului patru vor fi 8.000. Primul lucru este ICEF-ul (n.n. – Institutul de Cercetare în Educaţie Fizică). Pe acesta îl fac eu cum ştiu. Nu vreau să fie o şcoală de profesori de sport. Vreau să fac şcoală de specialişti în sport. De acolo ieşi antrenor de gimnastică, nataţie, ce vrei…, dar cu acte în regulă. În mijloc fac o şcoală mai măruntă de recuperare medicală, iar cea mai mare parte va fi pentru business. Pe asta din urmă nu ştiu să o fac. Pentru ea am nevoie de cineva să mă ajute“, a explicat omul de afaceri, potrivit Capital.

ReclamaPe lângă domeniile deja men­ţionate, Universitatea care se va numi Ion Ţiriac sau Ţiriac University, va include şi o zonă dedicată IT-ştilor. Tot proiectul va costa peste 300 de milioane de euro.

Sursa: adevarul.ro

CITESTE SI: Casa miliardarului Ion Țiriac sfidează orice imaginație! Este cel mai bogat român și trăiește într-un lux imperial!

Situată într-un complex rezidențial din cartierul Băneasa, locuința omului de afaceri este absolut impresionantă, și are un teren de handbal de 800 de metri pătrați.

Ion Ţiriac se află şi în acest an, pentru a patra oară consecutiv, pe prima poziţie a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 1,7-1,8 miliarde de euro, în creştere cu 7,6% faţă de anul anterior. Cu siguranță mulți s-au întrebat până acum cum arată locuința miliardarului. Vă spunem noi.

Doar patul în care doarme Țiriac are 16 metri pătraţi şi este tapiţat în totalitate cu piele de elefant.

Este cunoscută pasiunea acestuia pentru vînătoare. În plus, una din băile din apartament este colosală, având 250 de metri pătrați, de cinci ori mai mult ca un apartament de două camere dintr-un cartier muncitoresc din București.

Cum era de așteptat, încălzirea casei se face prin pardoseală, iar electronicele sunt de lux.

Loading...

haitham